Bakgrund/historia

Slask med skal

Idén till SinkClean kom 2016, då jag stod i köket och lagade mat. Jag med fler använder sinken som första anhalt när man rensar fisk, skalar grönsaker mm. Egentligen allt som skall slängas av råvarorna, när man tillagar maten slängs först i sinken.

Varje gång jag tillagade mat så blev det fullt i sinken och varje gång använde jag metervis av torkypapper för att få undan resterna från sinken till soppåsen under diskbänken. Detta gav mig tankar.
-Varför finns det inte ett filter som man lägger i slasken innan man börjar ta hand om råvarorna, och där allt skräp samlas, och som man sedan lätt kan ta upp och slänga? Så mycket enklare det skulle vara tänkte jag.

Jag googlade runt på nätet men hittade inget som liknande det jag efterfrågade. Där började mina tankar spinna vidare och jag tog kontakt med LIST en ideell opolitisk innovatörsförening i Hälsingland. De hjälpte mig att komma igång med min produktutveckling. Första steget var att göra en prototyp och sedan se efter vilket material som skulle passa bäst. Jag ville ha en produkt som skulle vara enkel att använda, och lättkomposterbar. Där föddes ”SinkClean”.

Renée Breig